În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 319 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 51 mai puţine faţă de ziua anterioară. 70 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Bilanț COVID-19 în România

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 34 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 618, cu 26 mai puţine faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 88 persoane, cu 2 mai puţine faţă de ziua anterioară. Din cei 88 pacienţi internaţi la ATI, 78 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 36 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 5 mai puţini faţă de ziua anterioară şi 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

DECESE COVID-19

Până sâmbătă, 67.211 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 5 decese (doi bărbat şi trei femei), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă. Dintre cele cinci decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani şi trei la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi doi erau vaccinaţi.

TESTARE COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.906 teste RT-PCR (1.258 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 648 la cerere) şi 7.195 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.588.715 teste RT-PCR şi 11.935.415 teste rapide antigenice.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.