Veste bună pentru angajații CFR! Începând de la 1 decembrie 2022, aceștia vor beneficia de o majorare a salariului cu 6%, după creșterea de 10% care a fost oferită la 1 iunie 2022.

Angajații CFR se vor bucura de o majorare de salariu la final de an

Angajații de la CFR vor încheia anul 2022 cu o majorare de salariu cu 6%. De asemenea, începând cu 1 noiembrie 2022, li s-a majorat și valoarea tichetului de masă, care a crescut la 30 de lei.

Angajații CFR SA încheie anul 2022 cu o creștere salarială cu 16%! Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, și creșterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON!”, informează compania într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

Angajații companiei au avut de prima mărire de salariu din acest an începând cu 1 iunie 2022. Atunci salariaților li s-a acordat o majorare de 10% a salariilor de bază, iar valoarea tichetului de masă a crescut de la 15 lei la 20 de lei. Prin urmare, în anul 2022, conducerea CFR SA a majorat salariile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masă de la 15 lei la 30 de de lei.

Angajații CFR nu au mai beneficiat de o majorare de salariu din 2020

În anul 2021, angajații nu au beneficiat de nicio creștere a salariilor. Ultima majorare a avut loc în decembrie 2020, cu 5%. La începutul lunii octombrie, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a anunțat că biletele de tren s-ar putea scumpi începând din 2023, dacă inflaţia va continua să crească foarte mult și în funcţie de subvenţia pe care compania o va primi în bugetul viitor.

,,În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea", a afirmat directorul general al CFR Călători.

Citeste si:
Se majorează valoarea tichetelor de masă! Anunțul făcut de...
Se majorează valoarea...

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" - SA pune la dispoziția călătorilor trenuri care circulă în orice colț al țării și nu doar. Fluxul de pasageri este mereu mare, fiind în creștere mai ales în perioada anului când elevii și studenții sunt la ore.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.