În câteva zile românii vor sărbători Halloween-ul, iar pregătirile sunt în toi. Simbolul principal, dovlecii, au ajuns să coste o avere. Cei care vor să sculpteze și să facă felinare din dovleci vor trebui să își pregătească bine buzunarele.

Prețul dovlecilor în ajun de Halloween a explodat

Halloween-ul este în doar câteva zile, iar românii s-au apucat să decoreze casele și curțile în spiritul acestei sărbători. Nelipsiți sunt dovlecii sculptați de la acest eveniment, însă o mare problemă au întâmpinat românii care au mers la cumpărături. Prețul dovlecilor s-a majorat chiar înainte de Halloween.

Chiar dacă nu este o sărbătoare tradițională românească și este împrumutată de la americani, românii se bucură de acest eveniment și îl sărbătoresc cu drag. Cei care își doresc un decor specific au merg la cumpărături, însă s-au ciocnit de prețurile piperate ale dovlecilor. Producătorii vând în piețe dovlecii la un preț dublu față de prețul din 2021. Din cauza inflației, prețurile la produsele alimentare și nu doar au crescut considerabil. Românii spun că prețul unui kilogram de dovleac s-a scumpit extrem de mult și că se gândesc la o altă soluție pentru a sărbători frumos Halloween-ul.

„Sunt cam scumpi, dar asta e, dacă a fost și secetă”, spune un român.

Un dovleac de Halloween costă 8 lei kilogramul, față de 4 lei cât costa anul trecut. Pentru un dovleac mai mare, românii trebuie să achite în jur de 32 de lei, iar un dovleac mai mic ar costa în jur de 5 lei. Desigur, prețurile diferă și în funcție de zonă. În piețele mai populare, același dovleac poate ajunge la un cost și de 80 de lei.

O mare parte din români preferă să nu sărbătorească Halloween-ul, însă procură dovleci pentru plăcintă. Specialiștii spun că scumpirile abia încep, iar în ajunul Crăciunului se așteaptă cumpărături destul de slabe din cauza costurilor pe care românii nu și le mai permit așa ca înainte. Oamenii sunt încercați de o criză economică gravă generată de inflație, pe lângă criza energetică și cea a gazelor naturale.

Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.