Casei Regale a României a oferit municipiului Alba Iulia titulatura de Oraș Regal. Titlul a fost oferit de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Alba Iulia deține oficial titlul de Oraș Regal

Memorabilul eveniment s-a desfășurat marți, 25 octombrie, exact în ziua în care ziua în care s-au împlinit 101 ani de la nașterea Regelui Mihai I, ultimul Rege al României. De asemenea, sărbătoareaa fost organizată la 10 zile de la sărbătorirea la Alba Iulia a Centenarului Încoronării. În urmă cu 100 de ani, la Alba Iulia a avut loc încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, moment istoric în România. Titlul de Oraș Regal a fost primit de primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

După o sută de ani și 10 zile de la Încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, ca Suverani ai României Mari, orașului nostru i-a fost conferit astăzi, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, titulatura de Oraș Regal! Ieri, 25 octombrie, ziua în care s-au împlinit 101 ani de la nașterea Regelui Mihai I, ultimul Rege al României!”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Primarul de la Alba Iulia a spus că orașul său a găzduit unele dintre cele mai frumoase și memorabile evenimente din istoria țării, iar acest lucru îl face și mai mândru de orașul pe care îl conduce.

„Am fost Oraș Regal încă de atunci, de la Serbările Încoronării, acum Centenare! Ne-am simțit Oraș Regal ori de câte ori sărbătorile naționale aduceau Trenul Regal la Alba Iulia, și cu el pe regina mamă Elena, pe principele Nicolae și pe principesa Ileana. Iar de departe, cea mai distinsă reprezentantă a Casei Regale la serbări a fost Regina Maria”, a transmis primarul de la Alba Iulia.

Oficialul a mai subliniat că Alba Iulia a fost Oraș Regal pentru Marele Voievod de Alba Iulia, Principele Mihai al României, în 1930, când a primit acest titlu, dar și când s-a întors la Alba Iulia, după `89, împreună cu Regina Ana, pentru a lua parte la evenimentul cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la încoronarea bunicilor săi.

Citeste si:
Sistem unic de exprimare a feedback-ului pentru medici la REGINA...
Sistem unic de exprimare a...


Iar în decembrie 2007 ultimul Rege al României a venit din nou la Alba Iulia, unde, în Sala Unirii, i s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al orașului”, a completat reprezentantul administrației locale.Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.