Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că staţia de metrou Tudor Arghezi va fi gata în aproape 2 luni

Staţia de metrou Tudor Arghezi se apropie de finalul lucrărilor

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a transmis că lucrările de la stația de metrou Tudor Arghezi sunt aproape de final. După ce acestea vor lua sfârșit, Metrorex deja se va ocupa de probe pentru ca stația să devină funcțională. Băluță spune că proiectul este o colaborare de succes între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor şi Metrorex.

„Ulterior, după recepţia finală a lucrărilor, Metrorex va face toate probele pentru ca, la jumătatea anului viitor, să putem circula cu metroul până la staţia Tudor Arghezi. Cel mai mare proiect de infrastructură pe care l-am implementat în sectorul nostru este rezultatul unei colaborări exemplare între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor şi Metrorex. Şi este dovada faptului că se poate!”, a precizat Daniel Băluţă.

Primarul Sectorului 4 a mai menționat că zilele trecute a semnat un act adiţional la contractul de finanţare al lucrărilor care asigură finanţarea executării ultimelor lucrări la noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni.

Primăria Sectorului 4 a decis să prelungească Magistrala de metrou M2 Berceni – Pipera cu încă o staţie, tot la suprafaţă. Lucrările de construcție a noii stații de metrou, Tudor Arghezi, aproape de Centura Capitalei, au început în ianuarie 2021. Acesta este primul proiect pentru lucrări la reţeaua de metrou de care se ocupă primăria unui sector şi prima extindere a liniei de metrou în afara Capitalei din momentul în care s-a construit infrastructura de metrou în Bucureşti.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.