Pelerinajul sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, se va desfășura în perioada 22-28 octombrie. Credincioșii din toate colțurile țării se vor alătura evenimentului religios pentru a se ruga și a se închina la sfintele moaște ale ocrotitorului.

Pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

Patriarhia Română a transmis recent că Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, va fi prăznuit pe data de 27 octombrie, iar pelerinajul va avea loc în perioada 22-28 octombrie. La acest pelerinaj vor fi aduse Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Grigorie Palama din Mitropolia de Veria (Grecia). Sâmbătă și duminică, credincioșii vor putea veni pentru a se închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la moaștele Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie în interiorul Catedralei Patriahale.

Procesiunea Calea Sfinţilor va avea loc luni, 24 octombrie, de la ora 12.30 cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena, ale Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfântului Ierarh Grigorie Palama, dar și cu icoana Sfântului Ierarh Grigorie Palama și a părinţilor săi.

Patriarhia a anunțat că prima coloană va pleca de la Catedrala Patriarhală cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou pe următorul traseu: Catedrala Patriarhală – Str. Patriarhiei – B-dul Regina Maria – baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii). A doua coloană va pleca de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou cu moaștele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie pe traseul: Calea Șerban Vodă – Str. Bibescu Vodă, baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii).

Punctul de întâlnire al ambelor coloane va fi la baza Dealului Patriarhiei cu delegația Mitropoliei din Veria (Grecia) și vor urca în procesiune spre Catedrala Patriarhală. Între orele 13.00 – 13.45, la Catedrala Patriarhală, va avea loc primirea Sfintelor Moaște de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Altarul Mare de Vară și se va săvârși slujba Polihroniului, după care Sfintele Icoane şi Sfintele Moaşte vor fi depuse în Baldachinul Sfinților de pe Colina Patriarhiei, pentru ca creștinii să se poată închina.

Citeste si:
Traditii si obiceiuri de Sfantul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul...
Traditii si obiceiuri de...

Vineri, 28 octombrie, Sfintele Moaște vor fi reașezate în Catedrala Patriarhală după ce va avea loc închinarea ultimului pelerin, în jur de ora 22:00. În aceste zile, traficuk din zonă va fi parțial restricționat pentru ca pelerinajul să se poată desfășura fără probleme.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.