Eclipsă de Soare 2022. România va avea parte de un spectacol pe cer, un fenomen mai rar întâlnit. O eclipsă de soare parțială va putea fi admirată pe cerul din Europa, vest și sudul Asiei și nord-estul Africii.

Eclipsă de Soare vizibilă și în România

La sfârșitul lunii octombrie, mai exact în data de 25 octombrie, românii vor putea să se bucure de priveliștea unei eclipse de soare parțiale. Aceasta va fi vizibilă pe teritoriul României. Noutatea a fost transmisă de către Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Reprezentanții instituției spun că acoperirea Soarelui va fi de 38%.

La București, eclipsa de soare va începe la ora 12.26 și se va termina la ora 14.49. De asemenea, specialiștii le recomandă curioșilor să nu privească eclipsa de soare fără a folosi filtre speciale, precum ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură. Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” va găzdui publicul interesat de a admira acest fenomen unic și fabulos.

Retail jobs

Eclipse de Soare în România

O eclipsă de Soare reprezintă trecerea Lunii între Pământ și Soare prin fața Soarelui. Acest fenomen mai este cunoscut și sub numele ocultație solară. Fiecare eclipsă de soare are propria poziție și poate fi observată din anumite colțuri ale lumii. Specialiștii spun că oamenii ar trebui neapărat să folosească filtre atunci când privesc o eclipsă de soare, deoarece privirea cu ochiul liber poate duce la accidente grave ale ochiului, care pot ajunge până la orbire.

Eclipsele de Soare nu sunt un fenomen atât de des încât să poată fi admirat zilnic din diferite zone ale globului pământesc. În România, au avut loc și eclipse inelare, parțiale și chiar totale. Ultima eclipsă de soare vizibilă în România a avut loc pe 10 iunie 2021. Următoarea eclipsă de Soare vizibilă în România va avea loc pe data de 29 martie 2025. Aceasta va avea magnitudinea cuprinsă între 0.00 și 0.04, iar eclipsa va fi vizibilă doar în vestul și nordul țării, la vest de linia care trece prin Lugoj, Cluj-Napoca și Putna.

Citeste si:
Maurice Munteanu a desființat-o pe Viviana Sposub: „La față cred că...
Maurice Munteanu a...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.