Sezonul rece cu temperaturile sale mai joase poate fi un declanșator al unui nou val de coronavirus. Ba mai mult, acesta poate favoriza apariția unei noi tulpini derivate din Omicron, mult mai agresivă și mai rezistentă. La moment nu mai există niciun fel de restricții, iar oamenii nu se mai vaccinează anti-COVID, lucru care poate favoriza răspândirea rapidă a virusului.

Un nou val de coronavirus ar putea apărea în Europa

Strategia de vaccinare cu dozele adaptate noilor tulpini au rămas în aer până acum. Pfizer și Moderna au anunțat că vaccinurile sunt gata pentru a fi livrate în această toamnă, luna octombrie fiind perioada prielnică pentru demararea noilor campanii de imunizare.

Între timp autoritățile nu au mai dat nici un semn, însă cazurile de infectare cu coronavirus se mențin pe poziții, fiind prezente în continuare. Organizația Mondială a Sănătății a publicat de curând noi statistici despre situația COVID-19 din lume. În Uniunea Europeană a fost înregistrată o creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid cu 8%, în numai o săptămână, fiind raportate 1,5 milioane de cazuri. În restul lumii, cazurile de coronavirus sunt în scădere, lucru ce bucură lumea.

În Italia, până la data de 4 octombrie numărul spitalizărilor au crescut cu 32%, cazurile de la Terapie Intensivă fiind cu 21% mai multe, decât în săptămâna trecută. Nici în Marea Britanie lucrurile nu stau mai bine, fiind înregistrată o creștere a cazurilor Covid cu tocmai 45%. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat noul vaccin Pfizer, care are o formulă nouă și a fost adaptat tulpinilor Omicron BA.4/5, în luna septembrie.

În România lucrurile sunt variabile de la o zi la alta, însă cazurile de infectare în continuare sunt îngrijorătoare.

Bilanț COVID-19 în România - 8 octombrie 2022

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 669 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 24 mai puţine faţă de ziua anterioară. 129 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.