O tânără polițistă din Cernăuți, în vârstă de doar 22 de ani, a fost împușcată mortal în timp ce încerca să aresteze un bărbat care abuza sexual copii. Tragicul eveniment a avut loc chiar în fața unei școli din Cernăuți. Colegul care se afla împreună cu tânără a fost rănit și transportat de urgență la spital.

Polițistă împușcată în cap de un pedofil

Evenimentul a avut loc luni, 3 octombrie. Taisia Tataryn, sublocotenent de poliție în vârstă de 22 de ani împreună cu colegul său, Oleksandr Huţul, au primit un apel fiind înștiințați despre un abuz sexual asupra copiilor din apropierea unei școli. Persoana care a alertat poliția a menționat că în apropierea școlii nr. 27 din Cernăuți, un bărbat necunoscut le arăta copiilor organele sale genitale.

Echipajul s-a deplsata la fața locului pentru a se clarifica cu această situație. Ajunși în apropierea școlii, polițiștii l-au căutat pe bărbatul acuzat de pedofilie și l-au identificat destul de rapid. S-a dovedit că acesta deținea asupra sa o armă cu care a început să tragă mai multe focuri în momentul în care a realizat că va fi reținut.

În urma focurilor de armă, tânăra polițistă a decedat pe loc fiind împușcată în cap, iar colegul ei s-a ales cu cu leziuni corporale, fiind transportat de urgență la spital. În cele din urmă, bărbatul a reușit să scape, însă miercuri acesta a fost prins, a transmis Rosyslav Smirnov, consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. În timpul arestării sale, bărbatul a folosit arma, iar polițiștii au descgis focurile de armă asupra lui, acesta din urmă, decedând. Atacatorul era un bărbat în vârstă de 53 de ani, originar din Crimeea.

Taisia Tatarin activa în poliție din luna august a anului 2020. Tânăra era foarte muncitoare, bună la suflet și mereu săritoare la nevoie. Colegii săi și rudele sunt îndurerate de pierderea tinerei polițiste.

„Taisia s-a alăturat poliției de patrulare în august 2020. În memoria tuturor celor care au cunoscut-o și au lucrat cu ea, Taisia va rămâne pentru totdeauna o colegă principală și bună la inimă, care a slujit cinstit și cu abnegație Patria și poporul ucrainean. Aceasta este o pierdere irecuperabilă pentru întreaga familie de polițiști. Poliţia de patrulare din Ucraina, pe contul său de Facebook exprimă cele mai profunde condoleanțe rudelor, prietenilor şi colegilor Taisiei Tataryn”, a transmis publicația „Libertatea Cuvântului” din Cernăuți.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.