Halloween-ul este o sărbătoare împrumutată de români, care a început să fie celebrată anual de tineri în special. În acest an, sărbătoarea de Halloween va fi sărbătorită în seara de 31 octombrie. Sărbătoarea a devenit din ce în ce mai colorată datorită imaginației și creativității tinerilor. În această zi de sărbătoare tinerii se distrează din plin și se bucură de atmosferă.

Halloween în România. Când se sărbătorește

După origini, Halloween-ul este o sărbătoare celtică, care pe parcursul anilor a fost împrumutată de mai multe popoare, în special în America. Dulciurile, dovleacul și costumele cele mai înfricoșătoare sunt reprezentative pentru această sărbătoare. Sărbătoarea este aniversată în mare parte de copii și tineri.

Numele Halloween provine din limba engleză, de la expresia All Hallows Even, utilizată pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților. Această sărbătoare era dedicată comemorării tuturor sfinților. În această zi, celții marcau ziua în care se termina perioada de recoltare. La data de 31 octombrie se termină toamnă și începe sezonul de iarnă. Se mai spunea că în această zi, sufletele celor morți se reîntorc pe pământ și se creează o punte între lumea celor vii cu cei morți.

Costumații pentru seara de Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare în care creativitatea, fantezia și originalitatea ta nu are limite. Aici poți crea și inventa tot ce îți trece prin minte. În trecut, oamenii se costumau de Halloween în spirite din lumea de dincolo. În ziua de astăzi, tinerii adoră să se costumeze în personajele lor preferate, în animale, mumii, obiecte, personalități sau orice alte idei trăsnite.

Acum și mai simplu îți poți alege un costum deoarece în ajunul sărbătorii toate magazinele se pregătesc intens cu toată recuzita necesară. Acum poți opta pentru costume gata croite și inventate și poți economisi timp și nervi. Tinerii obișnuiesc să meargă în cluburi în această seară pentru a se distra și a petrece vesel alături de prieteni.

Citeste si:
Oana Roman și Carmen de la Sălciua nu sărbătoresc Halloween-ul: „Să...
Oana Roman și Carmen de la...

Trick or Treat?

Preponderent în America, copiii umblă de la casă la casă și rostesc cuvintele „Trick or Treat”, ceea ce înseamnă „Ne dați ori nu ne dați”. Astfel cei mici primesc dulciuri, fructe și alte bunătăți de la gazde. În România această tradiție nu este practicată aproape deloc față de alte state. În schimb dovlecii cu cu lenternă și costumele înfricoșătoare nu lipsesc de la această sărbătoare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.