Veste bună pentru români! Aceștia vor putea beneficia de un nou tip de credit garantat de stat. Acesta va fi disponibil din 14 octombrie și va avea o perioadă maximă de rambursare de 10 ani.

România lansează creditele Family Start și Student Invest

Începând din data de 14 octombrie, noile proiecte Family Start și Student Invest sunt gata să bucure cât mai mulți români. Noile tipuri de credite se adresează studenților și familiilor pentru a le servi drept un ajutor. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat despre noile programe Family Start și Student Invest, care sunt menite să vină în ajutorul românilor pentru a se descurca cu nevoile personale.

Family Start este primul proiect al noului tip de cred. Acesta acordă un credit de până la 75.000 de lei. Programul este destinat familiilor a căror membri au vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani.

Persoanele care aplică la un asemenea credit trebuie să fie o familie, iar salariul cumulat net a celor doi soți nu trebuie să depășească suma de 7.500 de lei. Cu ajutorul acestui credit pot fi acoperite cheltuieli pentru organizarea nunții, a botezului, avansul pentru o mașină de 7 locuri sau nevoile pentru copil.

Condițiile pentru creditul Student invest

Al doilea program al creditului este Student invest. Acest program este dedicat studenților care pot face un împrumut de până la 50.000 de lei. Tinerii trebuie să aibă vârsta între 18 şi 31 de ani și să fie înscriși la o instituție de învățământ superior pentru a li se lua în considerare cererea pentru credit.

Cu ajutorul acestui credit, studenții își pot achita taxa de școlarizare, chiria, pot achita avansul pentru o locuință sau își pot cumpăra necesare pentru studiu.

Cele două programe de credit, Family Start și Student Invest, oferă credite garantate de stat în proporție de 80%. Perioada maximă de rambursare a creditelor este de 10 ani, acestea fiind fără dobândă. Practic, doar întorc înapoi exact suma pe care au împrumutat-o. Primele cereri pentru aceste credite pot fi depuse începând din 14 octombrie.

Citeste si:
Situații în care un credit online poate fi soluția salvatoare
Situații în care un credit...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.