Șefii din poliție Șoricică și Joe Stoica au fost prinși cu mâța-n sac, după ce ar fi plănuit să ajute un șofer prins băut la volan. 3.000 de euro este prețul pus de oamenii legii pe viețile șoferilor.

Șoricică și Joe Stoica dau 3.000 de euro pe viețile șoferilor. Planul șefilor din poliție

Procurorii DNA spun că fostul şef al Poliţiei Rutiere din Bucureşti, din anii '90, cel care drija minerii veniți în Capitală, colonelul Ion Şoricică, și-ar fi tocmit influența pentru 3.000 de euro. Alături i-a stat un ofițer activ al Brigăzii Rutiere, Joe Stoica, reținut, de asemenea, de anchetatori.

În schimbul banilor, cei doi oameni ai legii i-ar fi promis unui bucureștean prins băut la volan că îl pot scăpa de dosar penal. Tot în schimbul sumei de bani, cât și pentru credibilitate, Joe Stoica l-ar fi învățat pe vinovat ce să spună.

„A fost o persoană care a venit şi a relatat despre faptele respective. Ofiţerul de poliţie lucra la Brigada Rutieră. Deci, în momentul în care persoana respectivă era cercetată de colegii săi de la Brigada Rutieră, cel care a şi luat banii i-a promis persoanei cercetate că o va scăpa de dosarul penal prin influenţa pe care ar fi avut-o asupra colegilor săi”, a transmis Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA.

„I-ar fi pus la dispoziţie persoanei cercetate o reţetă, adică aspecte pe care să le declare astfel încât, după recalcularea alcoolemiei să reiasă o limită sub aceea care ar fi atras răspunderea legală. Reţetă de... cu sfaturi, de urmat”, a continuat oficialul.

„Aceste recalculări, de cele mai multe ori, se fac la solicitarea suspectului. Aceştia spun: Cantitatea ieşită iniţial nu ar fi una într-un mod corect calculată. Atunci IML va prelua toate circumstanţele pe care el le declară, va ţine cont de ora la care s-a consumat alcoolul, ora la care a fost oprit, ora la care s-au luat primele probe”, a explicat avocatul Șerban Leonard, pentru Observator.

Marți seară, după audieri, Ion Şoricică şi Joe Stoica au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Miercuri, cei doi au fost aduși în fața magistraților de la Curtea de Apel București. Procurorii au propus ca aceștia să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Judecătorii nu au fost de acord cu arestarea lor, ci cu plasarea lor sub control judiciar.

Citeste si:
Zeci de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă...
Zeci de mii de polițe RCA...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.