Sistemul de iluminat public pe 34 de artere din București va fi modernizat și eficientizat potrivit unui proiect care a fost adoptat de consilierii municipali în ședința de joi.

Sistemul de iluminat public din Capitală va fi modernizat

Hotărârea se afla pe ordinea de zi suplimentară și prevedea aprobarea proiectului, a documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminare publică din București.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public, finanţat din Fondul pentru Mediu. Suma totată a lucrărilor pentru acest proiect se estimează în jur de 50 de milioane de lei (inclusiv TVA), iar cheltuielile neeligibile care vor fi suportate de bugetul local se ridică la valoare de 315.218 lei.

Printre cele 34 de artere pe care urmează să se efectueze lucrările de modernizare se numără: Bd. N Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Bd. Aerogării, Bd. I. I. de la Brad, Şos. Gh. lonescu Siseşti, Şos. Pantelimon, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Cal. Giuleşti, Bd. Constructorilor, Cal. Crângaşi, Şos. Alexandriei, Cal. Rahovei, Cal. Floreasca, Şos. Pipera, Bd. Expoziţiei, Cal. Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Şos. Chitilei, Şos. Bucureşti-Târgovişte, Şos. Grozăveşti, Bd. Geniului.

Retail jobs

Acest proiect va avea un impact pozitiv asupra eficienței energetice și a sistemului de iluminat public. Totodată, acesta va oferi mai multă siguranță cetățenilor și traficului pe parcursul nopții.


„Realizarea obiectivului de investiţii va avea un impact pozitiv din punct de vedere al eficienţei energetice, al calităţii sistemului de iluminat public pe arterele în cauză şi va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi a traficul auto pe timpul nopţii", se explică în referatul de aprobare.Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.