Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor care se află pe teritoriul Rusiei să părăsească de urgență țara sau cei care au planificate călătorii în Rusia să le amâne. Totodată, recomandat este să evite locurile aglomerate și adunările publice, să fie prudenți, în special în contextul actual.

Guvernul român îi îndeamnă pe români să părăsească de urgență Rusia

În urma anunțului de mobilizare parțială a populației ruse făcut de președintele Vladimir Putin, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Rusiei să părăsească zona, iar cei care au planificate călătorii să le amâne. Persoane care se află temporar în Rusia să fie precaute și să încerce să părăsească țara cât mai curând.

MAE recomandă românilor să evite manifestările publice, locurile aglomerate, să nu participe la proteste și să fie cât mai retrași pentru propria siguranță.

De asemenea, românii care se află pe teritoriul Federației Ruse este recomandat să își înregistreze prezența prin intermediul platformei www.econsulat.ro, la adresa https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza, disponibilă pe toate dispozitivele.

Cetățenii români pot apela după asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Moscova: +7 499 143 0427; +7 499 143 0350, al Consulatului General al României la Sankt Petersburg: +7812 3126141 și al Consulatului General al României la Rostov pe Don: +7 (863) 283 10 15, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

În cazul în care cetățenii români se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot apela la telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Moscova: +7 916 017 9882, dar și telefoanele de urgență ale oficiilor consulare la Sankt Petersburg: +7 965 777 43 38 și Rostov pe Don: +7 (909) 437 72 22.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.