Gafa unui român din Olanda a făcut înconjurul lumii. Un tânăr în vârstă de 27 de ani din România a fost prins în timp ce transporta cu camionul său în jur de 2 tone de cocaină. Marfa a fost evaluată la peste 190 de milioane de euro.

Un român a fost prins transportând 2 tone de cocaină

Un șofer român de 27 de ani a fost prins de autoritățile din Olanda în timp ce transporta în jur de 2 tone de cocaină cu camionul său. Întreaga cantitate de droguri a fost evaluată la peste 190 de milioane de euro. Acesta folosea camionul pentru a transporta diverse încărcături.

Polițiștii olandezi au oprit camionul sâmbătă în apropiere de Barendrecht, după ce au primit un pont că urmează să aibă loc un transport masiv de droguri din Belgia spre Olanda, Oamenii legii au tras pe dreapta camionul românului și au rămas surprinși când au deschis ușile mașinii și au depistat captura de droguri.

"Când ofițerii au deschis ușile camionului, sute de blocuri de cocaină au căzut pe stradă", a anunțat Parchetul.

Șoferul camionului era un cetățean român în vârstă de 27 de ani și conducea un camion cu numere belgiene, lucru care le-a și bătut la ochi oamenilor legii. Tânărul a fost reținut imediat și este audiat marți. Există probabilitatea ca judecătorul să prelungească perioada pentru care a fost reținut pentru o perioadă de încă 14 zile.

Captura de cocaină avea o masă netă de 1.822 de kilograme și se ridica la o valoare de peste 190 de milioane de euro. autoritățile olandeze a declarat că marfa a fost distrusă. Transportul de droguri în țările din Europa este tot mai popular, în special în ultima perioadă în care oamenii o duc greu și caută să facă bani mari, ușor și rapid.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.