Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a mărturisit premierului nipon Fumio Kishida că ar dori ca una dintre stațiile viitoare ale Magistralei de metrou către Otopeni să poarte numele fostului prim-ministru Shinzo Abe.

Ciolacu vrea să numească o stație de metrou în cinstea fostului premier nipon Shinzo Abe

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că își dorește să numească o stație de metrou în cinstea fostului premier nipon Shinzo Abe. Oficialul a menționat că acest gest ar fi unul de respect și mulțumire pentru eforturile depuse pentru consolidarea relațiilor dintre România și Japonia.

"România și Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic, cât și economic. Acesta este mesajul pe care i l-am transmis prim-ministrului Japoniei, Fumio Kishida, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o împreună cu premierul Nicolae Ciucă.”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a menționat că cel mai important obiectiv este să reușească să accelereze formalizarea Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia, un parteneriat care este necesar să fie creat pe patru direcții principale: politic, de securitate, economic și cultural-științific.

„Sunt convins că acest Parteneriat va consolida direcția României de a fi un partener puternic și credibil al Japoniei, atât în avansarea relațiilor bilaterale, cât și în ceea ce privește legăturile sale cu NATO și Uniunea Europeană.”, a mai spus Ciolacu.

Socialistul a mai subliniat că i-a transmis premierului Kishida dorința lui de a numi una dintre viitoarele stații de metrou ale Magistralei către Otopeni în cinstea fostului premier Shinzo Abe, acesta fiind un semn de respect și mulțumire pentru relațiile dintre România și Japonia pe parcursu anillor.

„În plus, am salutat mesajul de unitate al prim-ministrului Kishida în ceea ce privește necesitatea ca statele democratice care împărtășesc valori și viziuni comune să acționeze pe o singură voce pe plan internațional pentru a da o replică puternică și fermă tuturor celor care îndrăznesc să nesocotească pacea, democrația și libertatea", este mesajul transmis de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, luni, pe pagina de Facebook a partidului.

Citeste si:
Stația de metrou Tudor Arghezi este inaugurată astăzi
Stația de metrou Tudor...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.