Consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, a declarat că țările mai bogate nu ar trebui să renunțe la abordarea pandemiei COVID-19 în calitate de problemă globală înainte de alte posibile valuri de infecție. Anterior, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că se pare că pandemie de coronavirus a luat sfârșit

S-a încheiat sau nu pandemia de coronavirus? Ce spune un oficial OMS

Un înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că dacă țările bogate cred că pandemia de coronavirus a luat sfârșit, ar trebuie să ajute țările sărace care încă se luptă cu acest virus.

Consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, a atenționat că statele mai dezvoltate nu ar trebui să facă un pas înapoi în ceea ce privește abordarea COVID ca problemă la nivel mondial, în fața posibilelor viitoare valuri de infecție.

Recent, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că se pare că pandemia de coronavirus ar fi pe sfârșite, iar preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că pandemia s-a încheiat.

,,Când îi aud spunând: «Ei bine, ne simţim atât de bine aici», mă gândesc: «Minunat, acum chiar ne puteţi ajuta să facem ca restul lumii să se descurce»” , a spus Aylward.

Avertismentul oficialului OMS

Aylward a menționat că echipa pe care o coordonează și care se ocupă de accesul echitabil la vaccinurile, tratamentele şi testele COVID-19 la nivel mondial nu este pregătită încă să renunțe la faza de urgenţă a pandemiei de coronavirus şi că ţările ar trebui să fie în continuare pregătite și să aibă la îndemână tratamente pentru orice eventualitate, în cazul răbufnirii unui focar.

,,Dacă vă culcaţi acum şi acest val ne loveşte peste trei luni… Veţi avea mâinile pătate de sânge” , a spus el.

Totodată, acesta a menționat că pe plan intern președintele Biden a avut dreptate, pentru că Statele Unite are un acces bun la toate mijloacele COVID-19. De asemenea, nu a fost redus angajamentul global de a lupta împotriva COVID. Autoritățile din toată lumea încă sunt pregătite de izbucnirea unor noi valuri și mereu se află pe pozitiții, după mai bine de doi ani de experiență.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2022 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.