Echinocţiul de toamnă 2022. Din punct de vedere astronomic, la data de 23 septembrie are loc echinocțiul de toamnă. Începând din această dată ziua scade treptat, iar noaptea devine tot mai lungă, până până are loc solstițiul de iarnă, la data de 22 decembrie.

Echinocţiul de toamnă 2022. Cum se manifestă acest fenomen

Echinocțiul de toamnă are loc în fiecare an la începutul ultimei decade a lunii septembrie. Echinocțiul de toamnă 2022 se desfășoară pe data de 23 septembrie la ora 4:04, ora României.Din această dată, zilele vor fi mai scurte, iar nopțile mai lungi. În emisfera sudică a Pământului, pe data de 23 septembrie este sărbătorit începutul primăverii.

Echinocţiul de toamnă 2021. Tradiţii şi obiceiuri în România

Tradiția spune că după cum va fi vremea în această zi, așa va fi și anul următor. Totodată, o altă tradiție spune că dacă dimineața de 23 septembrie este ploioasă, primăvara va fi ploioasă, iar dacă va fi soare la amiază înseamnă se așteaptă un an bun și roditor.

Retail jobs

Pe vremuri, românii obișnuiau ca în această zi să bată nucile și să scuture merele şi gutuile. Aceștia adunau roada în semn că se pregăteau de iernat. Potrivit unui alt obicei popular se spune că în această zi florile sunt supărate şi plâng, iar pentru ca să rămână frumoase şi sănătoase pe întreaga perioadă a iernii trebuie să fie unse cu mir sfinţit.

În ziua echinocțiului este bine ca gospodarii să pregătească primul must din strugurii culeși în acest sezon. Aroma mustului va fi deosebită în această zi. O altă tradiție veche transmisă de bunei spune că persoanele care au copii nu au voie să-i certe în această zi pentru că aceștia vor avea impresia toată viața că au puțin de cules.

O altă superstiție spune că nu este bine să te speli pe față până la apusul soarelui. De asemenea, pentru bunăstarea și prosperitatea casei şi a familiei, este bine să mâncăm pâine înainte de a ieși din casă. Nu trebuie să ne certăm, să ne supărăm sau să ne enervăm în această zi pentru ca să nu atragem energii negative.

Citeste si:
Debutul toamnei astronomice: Astazi are loc echinoctiul de toamna
Debutul toamnei astronomice:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2022 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.