În noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 0:12, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter

Seismul a avut loc la o adâncime de 77 de kilometri, având o intensitate de 3 magnitudine pe scara Richter, fiind catalogat ca un cutremur slab. Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că acesta s-a produs în noaptea dintre miercuri spre joi.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brasov, 89km S de Bacau, 104km NE de Ploiesti, 115km V de Galati, 119km NV de Braila, 155km N de Bucuresti, 170km SV de Iasi, 173km NE de Pitesti, 193km E de Sibiu, 218km SV de Chisinau.

Cu o zi înainte, miercuri, 21 septembrie 2022 la ora 17:31:00 (ora locală a României) s-a produs un alt cutremur în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea de ml 3.1, la o adâncime de 118km.

Cutremurele din luna septembrie produse în România

În luna septembrie din acest an, în România s-au produs 15 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe scara Richter. Cel mai mare cutremur înregistrat în acest an s-a produs în data de 16 ianuarie 2022 având o magnitudine de 4,4 pe scara Richter, iar anul trecut a fost înregistrat un cutremur pe data de 26 mai cu o magnitudine de 4,7 pe scara Richter. Mişcarea tectonica a fost resimţită şi la Bucureşti, însă cutremurele nu au provocat stricăciuni. În mare parte acestea au avut loc în zona seismică Vrancea, unde s-au și resimțit cel mai tare.

Zona seismică Vrancea este considerată cea mai activă zona epicentrală din România. Anume din acea zonă pornesc majoritatea cutremurelor înregistrate în România. Regiunea Vrancea are o arie limitată la curbura Munților Carpați, iar cele mai multe cutremure pornesc din zona muntoasă și subcarpatică a Curburii, în Munții Vrancei și ai Buzăului.

Citeste si:
Patru cutremure au avut loc noaptea trecută în România
Patru cutremure au avut loc...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.