Veolia România Soluții Integrate (VRSI), companie membră a Veolia România și furnizor de servicii de exploatare, întreținere și management a sistemelor de apă, canalizare și energie termică, anunță achiziționarea ROCO INSTAL COMUNAL SERV, operator local din comuna Chiajna, județul Ilfov, și preluarea contractului de delegare a serviciului public de alimentare cu apă potabilă și canalizare din localitate pentru următorii 19 ani.

Beneficiind de expertiza inovatoare în gestionarea resurselor de apă a Grupului Veolia, VRSI va aduce valoare adăugată comunității locale prin oferirea de soluții, tehnologii de ultimă oră care să răspundă nevoilor actuale ale comunei Chiajna, asigurând, din 06.09.2022, serviciile de transport și distribuție apă potabilă, preluare, transport și evacuare a apelor uzate menajere și meteorice, remediere avarii/disfuncționalități ale sistemului de alimentare cu apă și canalizare, întreținere a parcului de contoare, execuție branșamente și racorduri, dar și emitere avize.

"În baza acestui parteneriat, ne angajăm în fața locuitorilor comunei Chiajna la garantarea parametrilor de calitate ai apei potabile furnizate, la disponibilitate, flexibilitate și preocupare constantă pentru îmbunătățirea serviciilor, la corectitudine și transparență totală în procesul de măsurare și facturare a serviciilor și volumelor de apă și, bineînțeles, la respectarea tuturor obligațiilor contractuale și legale care ne revin. Îi asigurăm de întregul nostru suport în mod responsabil și profesionist, oferind servicii vitale de calitate superioară, în condiții de maximă siguranță ", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Preluarea serviciilor de către VRSI presupune administrarea rețelei de apă aflată în curs de reabilitare și extindere până la aproximativ 54 kilometri, care alimentează în prezent 249 de imobile, dar și sistemul de epurare a apelor uzate și meteorice, cu o lungime de circa 45 kilometri și care deservește actualmente peste 4.000 de clienți.

Estimarea companiei este că, până la sfârșitul anului 2025, minimum 90% dintre locuitorii comunei Chiajna vor beneficia de apă potabilă și servicii de canalizare, în prezent, rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apa fiind de 4%, respectiv de 60% la sistemul de canalizare.

Veolia România Soluții Integrate (VRSI) este o companie membră a Grupului Veolia și asigură servicii de exploatare, întreținere și management a sistemelor, echipamentelor și instalațiilor de apă și canalizare pentru centre comerciale, instituții de cercetări, dar și pentru Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Totodată, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apă din orașul Otopeni, începând cu anul 2007, pentru o perioadă de 25 de ani, pentru orașul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani, dar și pentru orașul Popești-Leordeni din anul 2019, pentru o perioada de 29 de ani.

Citeste si:
Irina Deaconescu, mesaj dur pentru cei deranjați de urletele...
Irina Deaconescu, mesaj dur...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.