Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că sindicatul naţional al controlorilor de trafic aerian din Franţa a anunţat intrarea în grevă de vineri, ora 6:00, până sâmbătă, la aceeaşi oră.

MAE: Atenționare de călătorie - Grevă a controlorilor de trafic aerian în Franța

În perioada precizată, traficul aerian va fi perturbat atât în Republica Franceză metropolitană, cât şi în teritoriile de peste mări, avându-se în vedere asigurarea a doar jumătate din zborurile prevăzute, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Pentru a urmări eventualele modificări apărute în orarul de zbor şi pentru a verifica informaţiile oferite de operatorii şi companiile aeriene prin intermediul cărora au planificate călătoriile, cetăţenii români sunt rugaţi să consulte site-urile aeroporturilor din Paris, https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols, şi ale aeroporturilor din localitatea de destinaţie/plecare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Dacă negocierile nu vor duce la rezultatul dorit, se așteaptă alte zile de protest

Sindicatul controlorilor de trafic aerian a decis să recurgă la această formă de protest pentru a-și manifesta îngrijorarea față de nivelul actual al inflației și față de viitoarele recrutări de personal.

„În timp ce proiectul de buget pentru 2023, în curs de elaborare, va ajunge în parlament în octombrie, absența unor garanții din partea Direcției generale a aviației civile și a puterii publice este inacceptabilă'', se spune în comunicatul preluat de AFP.

Citeste si:
Macron acuză Rusia de propaganda anti-franceză în Africa. „Sunt...
Macron acuză Rusia de...

„Compensarea care să țină cont de inflație este o revendicare socială justă și puternică'', se mai spune în comunicat.

În cazul în care negocierile nu vor duce la rezultatul dorit, atunci sunt așteptate alte zile de protest pe 28 și pe 30 septembrie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.