O clădire istorică din oraș care este cunoscută ca OZN-ul de la Timișoara a fost reabilitată de curând și a fost transformată în Muzeul Apei. Teritoriul a fost amenajat special pentru a primi vizitatori.

OZN-ul de la Timișoara s-a transformat în Muzeul Apei

Clădirea din Timișoara care seamănă perfect cu o farfurie zburătoare, monument de arhitectură industrială, cunoscut și sub numele de OZN-ul de la Timișoara a fost construit de arhitectul Székely László. Clădirea adăpostea sistemul de forare din uzina de apă. Un alt imobil era utilizat pentru filtrarea apei potabile, iar în a treia clădire erau depozitate pompele cu ajutorul cărora apa era distribuită în reţeaua oraşului.

Mai nou, clădirea a fost transformată în noul Muzeu al Apei de la Timişoara, în vechea uzina de pe Calea Urseni. Clădirea a fost reabilitată și are o înfățișare proaspătă. Turiștii vor avea ocazia să descopere un nou loc turistic în Timișoara și să admire frumusețea monumentului. Lucrările de reamenajare a spațiului din interior şi cele de transformare în muzeu sunt gata în proporție de 90%, au transmis reprezentanţii Aquatim. Tot ei au asigurat finanţarea pentru acest obiectiv.

Clădirea care avea aspectul unei farfurii zburătoare a fost reabilitată și ea. Acum aceasta are un nou acoperiș, A fost reabilitată complet și interiorul imobilului a fost zugrăvit în totalitate, iar instalaţiile au fost revopsite. În afara clădirii au fost amenajate bazine decorative. În jurul Uzinei se regăsește un parc unde a fost ridicată o clădire din beton şi sticlă, un pavilion de primire, care va fi folosit drept spaţiu expoziţional.

De asemenea, și aleile din parcul vechii Uzine de Apă de la Urseni au fost amenajate redând o imagine de poveste, foarte frumoasă pentru poze. Uzina de la Urseni a fost construită între anii 1911 şi 1912, și a fost dată în folosinţă doi ani mai târziu. La momentul actual clădirea nu mai este în exploatare.

Administrația orașului speră ca acesta să fie un nou obiectiv turistic interesant și captivant pentru cei care își doresc să descopere frumusețea orașului și să descopere istoria lui.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.