Un incendiu de proporții a izbucnit la un bloc situat într-un complex studenţesc din Timişoara. Blocul se află în apropierea Stadionului „Dan Păltinişanu”.

Incendiu la un complex studenţesc din Timişoara. Cum a pornit totul

ISU Timiş a anunțat că incendiul s-a declanșat la acoperișul unui bloc situat pe strada F.C. Ripensia din Timișoara, într-un complex studențesc. Blocul era proaspăt renovat.

Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara au fost solicitate de urgență, kiar la fața locului s-au deplasat 23 pompieri cu cinci autospeciale de stingere, o cisternă, două autoscări mecanice și un echipaj SMURD. Aceștia au luptat cu flăcările aprige pentru a evita extinderea acestora în vecinătate.

„Am fost anunţaţi prin apel 112 despre producerea unui incendiu la acoperişul unui bloc situat pe strada F.C.Ripensia din Timişoara. Au fost alertate Detaşamentele 1 şi 2 de Pompieri Timişoara şi s-au deplasat la faţa locului 23 pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 1 cisternă, 2 autoscări mecanice şi un echipaj SMURD”, a transmis ISU Timiş.

În urma incidentului produs a fost emis un mesaj RO-Alert pentru a-i atenționa pe cei care locuiesc în zonă, dar și persoanele care circulau în apropiere pentru a evita zona și a blocarea zonei.

"Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Timişoara, zona strada FC Ripensia. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru forţele de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi", se arată în mesajul RO-Alert.

Autoritățile au mai transmis că la ultimul etaj al blocului de unde a pornict incendiul erau efectuate lucrări de renovare de care se ocupa un grup de muncitori vietnamezi. Martorii spun că au observat că lucrătorii au devenit agitați după izbucnirea incendiului. De asemenea, în urma incendiului o butelie a explodat. În urma incendiului 38 de persoane au fost evacuate, dintre care două persoane cu dizabilități. Momentan nu au fost înregistrate victime.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Urmează ca autoritățile să facă cercetări și să stabilească care a fost cauza declanșării incendiului din incinta blocului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.