Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a finisat un proiect prin care se asigură locuri de muncă pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat. Actul normativ modifică OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Firea, despre asigurarea locurilor pentru femei în consilii de administrație

Gabriela Firea a afirmat că este momentul să se schimbe o percepție veche și stereotipul legat de locul femeilor în societate.

„Schimbăm o percepție învechită și un stereotip! 3 din 10 români spun că femeile nu au calități de conducere, potrivit unui studiu recent. Lumea se schimbă și odată cu ea trebuie să ne schimbăm și noi mentalitatea.”, a scris Firea.

Recent, ministrul a finalizat un proiect care pune accentul pe egalitatea de șanse între femei și bărbați. Proiectul este promovat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și asigură locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

„Împreună cu vicepremierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu și ministrul Economiei, Florin Spătaru, propunem modificarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Avem susținerea coaliției de guvernare pentru acest proiect și sprijin din partea președintelui Camerei Deputaților și a PSD Marcel Ciolacu, dar și a premierului Nicolae Ionel Ciucă.”, a mai menționat Firea.

Aceste proiect reprezintă o schimbare importantă pentru statutul femeilor în societatea de astăzi. Firea spune că își dorește să aducă schimbări în următoarele statistici care bat semnale de alarmă:


  • 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie!

  • 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă și copii!

  • 3 din 10 români spun că femeile nu au calități și abilități pentru funcții de conducere!

Informațiile de mai sus fac parte dintr-o cercetare sociologică în cadrul proiectului «România Durabilă», parte a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030.

„Nu putem rămâne în urma vremurilor, având mentalități învechite. Sunt nenumărate femei de succes în afaceri, politică sau activism civic. Trebuie să depășim aceste stereotipuri și idei învechite. Femeile pot fi și mame bune, iubitoare, implicate în creșterea copiilor și, să aibă, în paralel, cariere extraordinare”, arată un mesaj pe Facebook publicat de Gabriela Firea.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.