În perioada 4-9 Septembrie 2022 Capitala a găzduit unul din cele mai importante evenimente științifice din lume, organizat pentru prima dată în România de către Asociația Română de Inginerie Seismică, împreună cu Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Pe parcursul celor șase zile dedicate Conferinței Europene de Inginerie Seismică și Seismologie (3ECEES), specialiști de peste tot din lume au dezbătut pe larg subiecte de actualitate și de interes global din sfera seismologiei și a ingineriei seismice.

Conferința a furnizat de asemenea cadrul propice pentru numeroase discuții între specialiști din cercetare, proiectare, învățământ, precum și reprezentanți ai sectorului construcțiilor, care au împărtășit cele mai noi studii si progrese în domeniu, cu scopul de reducere a riscului seismic dar și de a promova ingineria seismică și seismologia, în vederea creșterii rezilienței societății la cutremur.

În cadrul evenimentului 3ECEES de la București a fost organizată și o zonă expozițională în care participanți din întreaga lume au putut prezenta tehnologiile, realizările și abordările proprii privind domeniul ingineriei seismice și al seismologiei. Printre expozanții internaționali s-au numărat nume precum: Eentec (SUA), Geobit (Grecia), GERB (Germania), Güralp (UK), ISAAC (Italia), Kinemetrics (SUA), Spektra (Germania), TDG (Turcia). Lista completă a expozanților poate fi consultată aici.

Evenimentul științific de nivel înalt s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Sponsorii Conferinței Europene de Inginerie Seismică și Seismologie au fost SCC Erbașu (Platinum), Kinemetrics (Gold), Spektra (Silver) și Progetto Sisma (Silver), evenimentul fiind sprijinit în calitate de parteneri media de către: New Money, Business-Review, Wall-Street.ro și 9am.ro.

Pentru mai multe informații despre program, vorbitori și subiectele care au fost incluse în agenda evenimentului, accesați: https://3ecees.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.