În orice formă nu ar fi, cu lapte, cu alune, dulce sau amară, ciocolata rămâne plăcerea nevinovată a tuturor persoanelor. Chiar dacă se spune că femeile au o slăbiciune aparte pentru ciocolată, nici bărbații nu sunt departe de această dependență.

Ziua Internațională a Ciocolatei

Ciocolata este alimentul în fața căruia cu greu poți rezista. Dacă ai poftit la dulce, ciocolata este primul lucru la care îți fuge mintea. Ciocolata este preparată din fructul arborelui Theobroma cacao, al cărui nume semnifică „hrana zeilor“.

Ziua Internațională a Ciocolatei este sărbătorită anual pe data de 13 septembrie. Pentru că ciocolată prea multă nu există niciodată, la data de 7 iulie este marcată și Ziua Mondială a Ciocolatei, încă un motiv în plus să te delectezi cu o ciocolată.

Specialiștii spun că această zi a Ciocolatei trebuie sărbătorită în mod special, cel mai bine într-un magazin de ciocolată unde ne vom procura tot ce ne poftește inima. De asemenea, de Ziua Internațională a Ciocolatei este bine să testăm un brand nou de ciocolată sau poți pregăti acasă ceva dulce, evident cu ciocolată.

Cele mai tari curiozități despre ciocolată


  • Ciocolata a fost descoperită în anul 450 î.Hr în Mesoamerica, Mexica de astăzi.

  • Cuvântul „ciocolată” provine de la cuvântul „chocolatl” care înseamnă „apă fierbinte” și cuvântul aztec, „xocoatl”, care înseamnă o băutură amară din cacao, care înainte se servea la ceremoniile religioase.

  • Pe timpuri, boabele de cacao au erau considerate atât de valoroase încât se foloseau drept monedă de către azteci.

  • Spaniolii au fost primii care au început să planteze arbori de cacao şi au ascuns acest lucru până când călugării au descoperit secretul lor.

  • Ciocolata solidă a apărut pentru prima dată pe piaţă în jurul anului 1850. Britanicul Joseph Fry a descoperit că adăugarea de unt de cacao peste praful de cacao formează o masă solidă.

  • Pralina de ciocolată a apărut la începutul secolului XX fiind inventată de belgianul Jean Neuhaus II.

  • Anual sunt cultivate și exportate peste 4.7 milioane de tone de ciocolată.

  • Ciocolata conține o serie de beneficii pentru organismul uman.

  • Ciocolată asigură sănătatea inimii și previne apariția bolilor, iar flavonoidele din ciocolată pot ajuta la îmbunătățirea memoriei.

  • Consumul de ciocolată poate îmbunătăți fluxul sanguin.

Citeste si:
4 alimente care îți pot îmbunătăți starea de spirit
4 alimente care îți pot...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.