Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că salariul minim ar trebui să fie majorat la 3.000 lei luând în considerare numărul românilor angajați în sectorul privat care încasează un astfel de venit.

Ciolacu propune majorarea salariului minim pe economie

Liderul PSD, Marcel Ciolacu afirmat că susține majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei și va înainta această propunere, dar şi cu propunerea de majorare a pensiilor cu 10% în şedinţa coaliţiei de guvernare. Omul politic consideră că această schimbare este necesară pentru românii care supraviețuiesc din salarii mizere.

Ciolacu mai menționa că în jur de 1,5 milioane de români încasează un salariu minim, iar această mărire este absolut necesară.

"Important este că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri suplimentare atât la pensionari şi, sper eu, să avem discuţii cu mediul de afaceri şi să mărim salariul minim pe economie la 3.000 lei. Este normal şi acest lucru. O treime dintre românii angajaţi în zona privată se încadrează la salariul minim. Vorbim de peste 1,5 milioane de români. Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. Mergem cu aceste propuneri în coaliţie şi acolo vedem. Sunt anumite propuneri şi le vom discuta în coaliţie astfel încât toţi românii să depăşească această criză cât mai uşor", a declarat, la Buzău, Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD a mai subliniat că majorarea salariului minim pe economie şi a pensiilor va contribui la creșterea de cumpărare a românilor şi în acest mod va putea fi compensată și inflaţia.

Scumpirile din ultima perioadă au dat peste cap grav cheltuielile românilor. Aceștia se plâng de cheltuielile pe care le au pe combustibili, energia electrică și gazul. Și produsele alimentare nu au stat pe loc și au suferit scumpiri. Cu un minim de 100 de lei românii nu mai pot să își umple un coș de cumpărături decent cu cele necesare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.