Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a sesizat DNA în legătură cu unele aspecte nelegale identificate de Corpul de Control al Primarului General în urma unei verificări realizate la Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Nicușor Dan a sesizat DNA cu privire la o achiziție făcută de STB

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o sesizare la Direcția Națională Anticorupție în legătură cu o achiziție făcută de Societatea de Transport București. Este vorba despre tramvaie noi din modelul de 18 metri.

"Obiectul sesizării este achiziţia de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 şi încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Paşcani drept câştigătoare a licitaţiei", a scris Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

Nicușor Dan nu înțelege de ce conducerea STB de la vremea aceea a continuat procedurile pentru finalizarea achiziției, chiar dacă la momentul aprobării raportului de procedură compania nu beneficia de fonduri necesare în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, Nicușor Dan nu știe de ce STB a decis încă din anul 2019 să cumpere acele tramvaie de 18 metri, în condițiile în care, raportându-ne la fluxul de călători, ar fi necesare tramvaie mai lungi.

Ba mai mult, VFU Pașcani ar fi introdus și o penalitate de 1% pe zi din suma contractului până la încheierea acestuia.

"Opţiunea STB a fost pentru VFU Paşcani care aducea componente din Rusia şi vindea apoi la preţuri majorate. Situaţia de fapt este agravată şi de faptul că VFU Paşcani a introdus în instanţă o cerere de penalităţi în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB", a adăugat Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei este vizibil revoltat de situația curentă și procedura de achiziție, care după părerea lui nu are nici o logică și aduce și mai multă pagubă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.