În ultimii 4 ani, numărul accidentelor de circulație grave în care au fost implicate trotinetele electrice au crescut de aproximativ 20 de ori. În cele mai multe dintre cazuri, aceste trotinete sunt motivul multor accidente.

Crește numărul accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice

Inspectoratul General al Poliției Române a transmis printr-un comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), că timp de 4 ani în România s-au înregistrat 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinetele electrice. De pe urma acestor accidente, 13 persoane și-au pierdut viața, iar peste 200 de persoane au fost grav rănite și 12 persoane au fost rănite ușor.

Marea majoritate a accidentelor s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principalul motiv fiind încălcările în trafic, ca de exemplu neadaptarea vitezei la condițiile de drum, neacordarea priorității vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcției de mers și circulația pe sens opus.

Retail jobs

Chiar și așa, se presupune că numătul total al accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice este unul mult mai mare decât a fost raportat deoarece singurele evenimente care sunt înregistrate din perspectivă statistică sunt cele s-au soldat cu victime, soluționate de către Poliție (este plauzibil ca multe dintre accidentele soldate numai cu pagube materiale să nu fi fost declarate).

Primăria Capitalei vrea reguli noi pentru circulația trotinetelor electrice

De curând, Primăria Municipiului București a inițiat o dezbatere publică ce cuprinde un regulament cu privire la condițiile de circulație și utilizare a trotinetelor electrice închiriate in regim self-service prin intermediul platformelor online. În cazul în care regulamentul va fi adoptat, acesta va reglementa exclusiv regimul de folosință al trotinetelor închiriate, nu și al trotinetelor electrice personale.

Citeste si:
Firea a decis unde va candida. Primăria Capitalei sau Președinția...
Gabriela Firea a decis unde...

Regulamentul trotinetelor electrice închiriate poate fi consultat AICI.

Din cauza lipsei unei piste special amenajate care este destinată circulației bicicletelor, trotinetelor, acestea se văd nevoite să circule pe partea carosabilă, în rând cu automobilele. Din această cauză mulți conducători auto nu sunt atenți în circulație la cei care se strecoară printre mașini și cei de pe trotinete nu se asigură înainte de fiecare manevră.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.