Banca Națională a Românie (BNR) lansează luni în circuitul numismatic o monedă de argint cu tema „150 de ani de la nașterea lui Gheorghe Pătrașcu”.

BNR lansează monedă de argint cu tema „150 de ani de la nașterea lui Gheorghe Pătrașcu”

Reversul monedei redă portretul pictorului Gheorghe Petraşcu şi inscripţia „150 DE ANI DE LA NAŞTERE" suprapuse pe o paletă de pictură, numele acestuia şi anii între care a trăit „1872-1949".

Aversul monedei prezintă un fragment dintr-o pictură a lui Gheorghe Petraşcu, inscripţia „ROMANIA", valoarea nominală „10 LEI", anul de emisiune "2022" şi stema României.

Potrivit unui comunicat al Băncii Centrale, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, notează Agerpres.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Petraşcu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Constanța, Cluj, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.