Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că în unele țări se delimitează activitatea spitalelor private de cele de stat. Ministrul vrea ca pacienții care se adresează la spitalele de stat să nu fie îndrumați către unitățile medicale private.

Rafila, despre spitalele de stat și cele private

Ministrul Sănătății spune că în cazul unui pacient care este primit la un spital public și îndrumat spre cel privat, chiar dacă în ambele locuri activează aceeași persoană, apare ”un conflict de interese în mod evident şi trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese”. Această practică a declanșat diverse subiecte și variante de răspuns.

”E o problemă la care tot ne gândim, sunt diverse dezbateri în zona publică, nu neapărat medicală, dar şi în zona medicală, legat de această combinaţie de slujbe în sectorul privat şi în sectorul public.”, a spus Rafila.

Oficialul este de părere că oamenii ar trebui să aleagă între privat și la stat fără a le combina când au chef, toate acestea pentru a elimina conflictele de interese.

„Conflictul de interese, vă dau un exemplu în care un pacient este primit în zona publică şi îndrumat spre zona privată unde practică aceeaşi persoană, ăsta e un conflict de interese în mod evident şi trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese fie printr-o legislaţie, fie prin educaţie, prin implicarea organizaţiilor profesionale.”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila spune că poate acest lucru este mai greu de pus în parctică, însă consideră este de acordă că un om poate să fie lipsit de amabilitate atunci când lucrează în sectorul public şi devine foarte drăguţ, foarte amabil atunci când lucrează în sectorul privat. De asemenea, ministrul nu crede nici că un medic care activează în sectorul public și se poartă urât şi îşi îndrumă pacientul către sectorul privat are succes în cariera sa.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

Războiul dintre spitalele private și cele de stat a existat mereu, iar oamenii au motivat mereu ca medicii de la spitalele private au o atitudine mult mai grijulie și condițiile sunt mult mai bune față de cele din spitalele de stat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.