Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, a transmis un mesaj de binecuvântare pentru elevi și cadrele didactice cu ocazia începutului unui nou an școlar.

Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare la început de an școlar

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de felicitare pentru totți elevii, părinții și profesorii care vor începe în această toamnă un nou an școlar. Acesta le-a urat înțelepciune, înțelegere și reușite deosebite.

La începutul anului şcolar 2022-2023, cu dragoste părintească, îi felicităm şi binecuvântăm pe toţi elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români, purtându-i în rugăciunile Bisericii, pentru ca Preamilostivul Dumnezeu să le trimită tuturor 'duhul înţelepciunii şi al înţelegerii, să le lumineze mintea şi cugetul şi să le deschidă inima spre primirea învăţăturilor celor bune”, a transmis patriarhul.

Patriarhul BOR a mai spus că educația din prezent trece prin unele modificări, iar tinerii au nevoie de a cunoaște importanța rugăciunii. Aceștia au nevoie de experiențe care îi vor pregăti pentru viață, însă să nu uite să își cultive adevăratele virtuți. Tinerii de astăzi trebuie să cunoască ce este iubirea față de aproape, bunătatea, smerenia, recunoștința.

Astăzi, când, sub influenţa secularizării, valorile spirituale sunt neglijate, iar educaţia este supusă unor schimbări de paradigmă, copiii şi tinerii au nevoie să descopere sensul profund creştin al vieţii, importanţa rugăciunii, bucuria comuniunii cu Dumnezeu şi cu semenii, să cultive virtuţi esenţiale, precum: respectul pentru demnitatea persoanei, prietenia, iubirea sinceră, solidaritatea şi recunoştinţa. De asemenea, copiii şi tinerii au nevoie de o educaţie temeinică pentru viaţă, care include experienţe personale, trăite în cadrul unei comunităţi concrete, începând din familie şi continuând în şcoală, în viaţa Bisericii şi a societăţii”, mai spune Părintele Patriarh.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Cu ocazia noului an școlar, Patriarhul Daniel binecuvântează pe toți elevii, părinții și învățătorii și le urează un an cât mai prosper în lumea cunoștințelor.

Cu prilejul începutului anului şcolar 2022-2023, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români, dăruindu-le sănătate deplină, bucuria rugăciunii şi creştere spirituală, întru mulţi şi fericiţi ani!”, a mai transmis patriarhul.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.