Ministerul Sănătății anunță că în România au fost înregistrate încă două cazuri de infectare cu variola maimuței. Este vorba despre doi bărbați.

Încă două cazuri de infectare cu variola maimuței în România

România a înregistrat alte două cazuri de îmbolnăvire cu variola maimuței. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 21 și 35 de ani din București. Ministerul Sănătății a anunțat că cei doi se află în izolare, iar starea lor este una bună. Până la momentul actual, în România au fost înregistrate 36 de cazuri de infectare cu variola maimuței.

Debutul infecției variolei maimuței în România

Primul caz de infectare cu variola maimuței din România a fost raportat pe 14 iunie. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală care s-a infectat de la o altă persoană care a călătorit în mai multe țări din Europa. Pacientul a fost diagnosticat în urma investigațiilor de laborator și a fost izolat timp de 21 de zile.

România va primi 5.000 de doze de vaccin contra variolei maimuței de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a luat hotărârea să doneze României 5.000 de vaccinuri împotriva variolei maimuței. Autoritățile însă nu au anunțat data exactă de livrarea a acestora deoarece prioritare sunt țările cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, în cazul de față Marea Britanie, Germania, Spania.

„Nu este o cantitate foarte mare. Vom oferi vaccinul contacţilor cazurilor. Din câte ştiu, vor fi primite 5.000 de doze de vaccin”, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Citeste si:
Un alt caz de variola maimuței în România. Bilanțul total
Un alt caz de variola...

Medicii spun că nu există un vaccin sau tratament special destinat acestei patologii.

„Prevenția poate fi realizată prin vaccinarea împotriva variolei umane, metodă care și-a verificat eficacitatea chiar în anul 2003, când s-a stopat răspândirea acesteia în Statele Unite ale Americii”, spune medicul Florin Roșu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.