Ministrul de externe Annalena Baerbock a declarat că Germania este gata să susțină Ucraina în războiul împotriva Rusiei în anii următori, dacă statul va avea nevoie. Marea Britanie a este un alt susținător fidel al Ucrainei de la începutul războiului din Ucraina declanșat de Rusia.

Germania este gata să susțină Ucraina și în următorii ani

Ministrul german de externe este de părere că războiul se va continua și anul viitor, iar Ucraina va avea nevoie de ajutor, în special ce ține de armele de apărare.

„Din păcate, trebuie să presupunem că Ucraina va avea în continuare nevoie de noi arme grele de la prietenii săi vara viitoare”, a declarat Baerbock.

Baerbock afirmă că Ucraina apără libertatea şi pacea şi pentru restul statelor din Europa, iar Germania îi va sprijini financiar şi militar şi asta atât timp cât este necesar.

Oficialul a avertizat, de asemenea, că războiul ar putea să dureze încă câțiva ani, chiar dacă la început preşedintele rus Vladimir Putin declara și era convins că va putea acapara întreaga Ucraină în doar câteva săptămâni.

Baerbock susține poziția Ucrainei asupra Peninsulei Crimeea

Ministrul german de externe Baerbock este de acord cu poziția Ucrainei asupra Peninsulei Crimeea, teritoriu care a fost anexat ilegal de Rusia în 2014.

„Totodată, Crimeea aparţine Ucrainei. Lumea nu a recunoscut niciodată anexarea din 2014, care a fost împotriva dreptului internaţional”, a mai spus oficialul.

Annalena Baerbock a recunoscut că germanii au fost zguduiți de ce se petrece în Ucraina. Aceștia au trăit intens emoțiile și au resimțit impactul conflictului militar dintre cele două țări, mai ales din punct de vedere financiar.

„Divizarea socială a Europei face parte din războiul lui Putin. Trebuie să împiedicăm acest lucru. Va fi un drum nesigur, dar face parte din responsabilitatea noastră politică să atenuăm dezechilibrele sociale rezultate din preţurile ridicate la energie”.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Totodată, ministrul german de externe a respins sub orice formă cererile formulate de unii politicieni în care solicitau ca guvernul să aprobe conducta Nord Stream 2 din Marea Baltică pentru a recepționa un volum mai mare de livrări de gaze ruseşti pentru a evita o criză a gazelor până la sfârșitul acestui an.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.