Drumul ce leagă Vatra Dornei de Broșteni a fost închis temporar din cauza unei căderi de bolovani care a rupt plasele de rezistență. Acest lucru a fost posibil din cauza ploile torenţiale din ultima vreme. Acum autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a remedia problema.

Alunecări de teren pe șoseaua Vatra Dornei-Broșteni

Autoritățile au decis să închidă porțiunea de drum din cauza riscurilor. La moment, este imposibil de intervenit deoarece pietrele continuă să cadă. Bucăți mari de piatră și pământ s-au desprins de pe versant și au acoperit drumul național 17B, în zona localității Holda, din Suceava.

„Cădeau pietre, era o bandă parţial blocată, am vrut să trec, ştiind că acolo mai sunt căderi, dar am auzit zgomot, am dat cu spatele, s-a prăvălit tot muntele în faţă”, Alexandru Hurhui, primar Broșteni.

Vineri dimineața, șoseaua era acoperită de bolovanii care au luat-o la vale din cauza ploilor torenţiale din ultima perioadă. Aceștia sunt un real pericol pentru cei care traversează acel drum, prin urmare, autoritățile au restricționat traficul pe acea porțiune de drum pentru a evita o tragedie. Autoritățile încearcă să găsească o altă soluție, însă acest lucru este greu de realizat la moment deoarece bolovanii tot cad.

„S-a constatat că o cantitate de aproximativ 1.000 de mc dintr-o alunecare de teren au blocat partea carosabilă şi taluzul drumului. Eroziunea este încă activă şi, din acest motiv, s-a dispus închiderea circulaţiei. Se ia în calcul o altă soluţie tehnică, de tip colantă.", Ioan-Cristian Șologan, subprefect Suceava.

Iarna trecută au fost montate plase de protecţie, iar traficul rutier era alternativ, pe o singură bandă, timp de trei luni, pentru a evita posibilele incidente. Plasele au o anumită rezistență, acestea fiind montate de mai multe ori.

„Au fost montate plase, au fost alunecări, au căzut, le-au montat din nou, zona a fost asigurată, dar plasele alea asigură o protecţie până la o anumită limită, nu au mai făcut faţă, a luat-o muntele cu totul, cu plase cu tot.”, Alexandru Hurhui, primar Broșteni.

Citeste si:
Raspunsul femeii banuite ca si-a ucis 3 copii: Am deja 3 copii si...
Raspunsul femeii banuite ca...

Șoferii care circulă spre zona de nord a Moldovei pot urma traseul Transrarău - Frasin – Holda. Pentru maşinile mari, de până la 30 de tone, este recomandat traseul Vatra Dornei – Spătărești – Broșteni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.