Un autocar plin cu ucraineni s-a răsturnat pe drumul E85, la intrare în comuna Garoafa, sâmbătă dimineață. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Cel puțin 20 de persoane au fost transportate la spital.

Autocar cu ucraineni, implicat într-un accident în Vrancea

Un autocar în care se aflau ucraineni s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe E 85, la Garoafa. Aceștia se întorceau în Ucraina. Douăzeci de ucraineni, dintre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani, au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, sâmbătă dimineaţă.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. În autocar se aflau 43 de persoane. Restul persoanelor din autocar au fost transportate la un centru de primire pentru refugiați din Focșani.

„În această dimineaţă, la ora 02,36, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Anghel Saligny' al judeţului Vrancea am activat Planul Roşu de intervenţie, (...) după ce un apel primit în jurul orei 02,27 la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că un autocar, în care se aflau 43 de pasageri de cetăţenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa. (...) Au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Celelalte 23 de persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Ulterior, trei persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiaţi au solicitat evaluare medicală şi au fost transportate la spital", a precizat prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici.

Prefectul a transmis că dintre cele 20 de persoane care au fost duse la spital, 17 au doar răni superficiale, zgârieturi sau lovituri care nu le pun în pericol viaţa. Din păcate trei femei au fost suferit răni grave - una dintre victime are două vertebre dislocate (L3-L4), o altă persoană are dislocat umărul şi a treia are o durere cervicală.

Potrivit primelor informații oferite de Poliţia Rutieră, accidentul s-a produs din cauza stării de oboseală a şoferului, în acest mod autocarul a ieșit de pe partea carosabilă și a ajuns în șanț.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.