Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că voucherele în valoare de 500 de lei destinate elevilor nevoiași pentru procurarea rechizitelor școlare vor întârzia. Aceștia le vor primi după 9 septembrie. Această întârziere este din cauza listelor cu beneficiari care încă nu a fost întocmită deoarece elevii sunt în vacanță.

Elevii nevoiași vor primi mai târziu voucherele pentru rechizitele școlare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se prelungește perioada pentru distribuirea voucherelor destinate elevilor nevoiași pentru procurarea rechizitelor școlare. Acest lucru se întâmplă deoarece inspectoratele școlare nu au trimis încă listele cu beneficiarii tichetelor educaționale.

Sorin Cîmpeanu speră ca totuși elevii și părinții să primească mai devreme tichetele pentru a le putea procura câte ceva copiilor pentru școală. Ministerul Educației transmite că cei 500 de lei de pe vouchere vor fi oferiți elevilor din familii nevoiașe pentru a-și procura rechizite școlare și haine necesare în noul an de învățământ.

De asemenea, Federația Părinților a anunțat anterior că anul acesta inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației lista beneficiarilor pentru anul școlar 2022-2023 până la data de 23 septembrie 2022, fără a menționa o dată exactă când vor ajunge banii pe cardurile elevilor.

Sorin Cîmpeanu insistă ca listele să ajungă cât mai rapid la minister, pe 9 septembrie. Ministrul a explicat și ce familii pot benefia de aceste tichete.

"Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a venit cu precizări alimentare şi a spus că în cazul părinţilor care deja deţin carduri, banii vor fi primiţi destul de repede, în următoarele zile. În cazul părinţilor care încă nu au primit cardurile, termenul cu siguranţă va fi mult mai lung (...) Cei care se pot solicita aceste vouchere sunt părinţii care pot demonstra prin flutaraşul de la serviciu, că nu obţin un venit mediu lunar mai mare de 1.275 de lei pe membru din familie", a transmis Raluca Bîrcă, reporter Antena 3-

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Cererile pentru acordarea voucherelor sociale pentru achiziționarea rechizitelor școlare se depun în termen de 5 zile de la începutul anului școlar 2022-2023. Mai exact, data limită a depunerii acestora este 10 septembrie 2022.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2022 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.