Ziua Internațională a Câinilor este sărbătorită pe data de 26 august, anual din 2013. Această zi este una specială pentru patrupede și pentru oamenii care au în viața sa așa prieteni devotați.

Ziua Internațională a Câinilor. Câinele - cel mai bun și devotat prieten al omului

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului. Sufletul acestor ființe este unul devotat, gingaș și iubitor față de orice persoană. Ziua Internațională a Câinilor este dedicată tuturor câinilor din întreaga lume. Această sărbătoare a fost adoptată și recunoscută în SUA în 2013, iar mai apoi și alte țări au preluat această sărbătoare deosebită pentru prietenii lor.

Cu ocazia acestei zile se organizează acțiuni caritabile pentru ajutorarea câinilor, hrănirea și îngrijirea acestora. Unele persoane profită de această ocazie și își alintă prietenii patrupezi cu un cadou sau petrec mai mult timp cu ei.

Cele mai tari curiozități despre câini


  • Nasul câinilor este asemănător cu amprenta umană, adică fiecare este unic în felul său. Chiar dacă ți se pare că toate sunt la fel, fiecare câine are cutele sale pe năsuc, acest lucru diferențiindu-l de restul câinilor.

  • Totodată, câinii au un auz excepțional. Aceștia pot auzi acele vibrații pe care oamenii nu le pot înțelege. Poziția urechilor îi ajută să capteze mai multe sunete. Uneori aceștia își înclină capul pentru a capta anumite sunete mai bine.

  • Rasa Border Collie este de origine britanică și a fost folosită la început pentru păstorit. Aceasta este considerată a fi cea mai inteligentă rasă de câini.

  • Specialiștii spun că mulți dintre stăpâni își urmăresc prietenii în timp ce dorm. Aceștia spun că au observat diferite mișcări prin somn, lucru care i-a făcut să creadă că patrupezii tot pot visa. Câinii au modele de somn și activitate cerebrală similare cu ale oamenilor și visează.

  • Forma feței unui câine poate determina cât timp va trăi. În mod normal, câinii au o durată de viață medie de 11-13 ani, însă rasele de câini cu o față mai lungă trăiesc mai mult.

  • Câinii tot pot fi geloși. Aceștia pot să o manifeste prin diferite moduri în momentul în care stăpânii nu ii mai acordă atât de multă atenție.


  • La oameni, căscatul este un obicei normal atunci când organismul are nevoie de odihnă. În cazul câinilor, căscatul este semn de stres și anxietate.Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.