Unul dintre cele mai importante atracții turistice din Sibiu se va închide de luni pentru o perioadă de 2 săptămâni pentru lucrări de reparație. Este vorba despre Podul Mincinoșilor la care se vor începe intervențiile în regim de urgență din cauză stării acestuia.

Podul Mincinoșilor din Sibiu se închide pentru reparații

Podul Minciunilor, Obiectivul turistic și istoric emblematic al Sibiului, Podul Mincinoșilor, se va închide începând de luni pentru câteva săptămâni pentru lucrările de renovare.

Prin urmare, 2 săptămâni locuitorii și turiștii vor fi nevoiți să înconjoare zona. Podul va fi închis traficului pietonal, însă traficul rutier nu va suferi schimbări. Lucrările de reparație cuprind înlocuirea stratului de asfalt de la suprafață pentru a se repara placa de beton și pentru a se reface hidroizolația.

De asemenea, lucrări de reabilitare se vor face și sub pod. Autoritățile anunță că lucrările se vor întinde pe o perioadă de maxim 45 de zile.

”Lucrările presupun și intervenții sub pod, însă acestea nu vor afecta circulația auto. Este prevăzută repararea elementelor de reazăm ale structurii, se va curăța materialul degradat și se va aplica un mortar special, pentru închiderea fisurilor. Aceste intervenții se vor finaliza în maximum 45 de zile”, se precizează în comunicat.

Podul Mincinoșilor, printre principalele atracții turistice din Sibiu

Podul Minciunilor este un important obiectiv turistic din Sibiu. Acestuia i se mai spune și Podul culcat. Podul a fost construit în anul 1859 deasupra străzii Ocnei care făcea legătura între Orașul de jos și Orașul de sus. Podul metalic este o pasarelă pietonală care face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet.

Podul Minciunilor din Sibiu este cel mai vechi pod din fontă încă funcțional în România și unic de acest fel. Podul a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Sibiu din anul 2015. Turiștii sunt încântați de acest obiectiv turistic fiind printre primele pe care le vizitează atunci când ajungi la Sibiu.
Chiar dacă podul poarta numele mincinoșilor, cei care aleg să îl viziteze glumesc pe seama numelui acestuia și spun că fiecare persoană care a mințit măcar o dată în viață trebuie să ajungă acolo.

Citeste si:
Copiii romi din Sibiu au interzis la singurul ștrand din oraș
Copiii romi din Sibiu au...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.