Mai multe magazine Lidl din România au fost amendate și închise temporar în urma unor controale ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Reprezentanții ANPC au găsit produse expirate, mucegai și alte nereguli. Valoarea amenzilor a ajuns la 3,5 milioane de lei.

Magazine LIDL din România sancționate și închise din cauza neregulilor

ANPC a merg în control la mai multe magazine LIDL din țară. În urma verificărilor, aceștia au identificat comercializarea unor produse alimentare expirate, comercializarea unor produse de patiserie care aveau insecte, comercializarea unor băuturi alcoolice cu deficienţe de etichetare (lipsa unor ingredient de pe etichetă), comercializarea unor legume şi fructe necurăţate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite şi a unor ouă neigienizate.

Totodată, reprezentanții Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au mai găsitt și diferențe între prețul de pe etichetă și cel de pe produs, dar şi între preţul de la raft comparativ cu cel de la casa de marcat. În mai multe magazine s-au găsit vitrine pentru comercializarea produselor de panificație care erau murdare, vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide şi rugină, unele lăzi frigorifice aveau acumulări masive, excesive de gheaţă, praf, impurităţi, resturi alimentare şi păr. Ba mai mult, în spaţiul de preparare şi coacere s-au identificat insecte vii, iar mai multe produse nu aveau o etichetă conform legii, lipsind traducerea în română a informațiilor.

„Nu ştiu suficientă germană pentru a traduce ce spuneam şi în trecut: nu suntem pelicanii Europei! Consumatorul român, cel care vă asigură veniturile, trebuie respectat! Renovaţi, curăţaţi, aduceţi produse de calitate, nu mai căutaţi variante să ne determinaţi să 'o luăm mai uşor'! Dacă la voi acasă este ordine şi curăţenie, consideraţi şi această ţară şi pe cetăţenii ei ca parte din Europa! Merităm să fim trataţi onorabil! Ce părere aveţi?", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

ANPC a verificat 265 de magazine LIDL din România şi au fost aplicate un șir de sancțiuni după cum urmează: 347 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei; 144 de avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 75.000 de lei; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 24 de unităţi; închiderea unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni pentru patru magazine; închiderea unităţii pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni pentru o unitate.

Citeste si:
Pescobar, apărat de Maria Constantin în urma controalelor ANPC:...
Pescobar, apărat de Maria...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2022 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.