Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că împreună cu Marius Constantin Budăi dezvoltă un proiect de act normativ prin care standardele de cost pentru serviciile sociale vor fi actualizate.

Firea anunță că standardele de cost pentru serviciile sociale vor fi majorate

Gabriela Firea a anunțat că în colaborare cu Marius Budăi va elabora un proiect de act normativ pentru majorarea standardelor de cost pentru serviciile sociale.

”Mă bucur să anunț că am inițiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale. Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social.”, a spus Firea.

Ministrul Familiei a menționat că intenționează să majoreze standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilități, persoanelor vârstnice, dar și standardele pentru serviciile sociale destinate prevenirii și combaterii violenței domestice.

Ultima actualizare a acestora a fost în 2020. De aceea, măsurile nu sunt doar necesare, dar și urgente, luând în considerare cât de mult au crescut în ultima perioadă prețurile pentru energie sau produse alimentare. Firea spune că această resursă financiară este singura modalitate de a acoperi nevoile de bază, pentru că toți au dreptul la un trai decent.

„Grija pentru copiii abandonați a fost una dintre prioritățile mandatului la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, încă de la început. Apreciez în mod deosebit eforturile colegilor mei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție de a găsi cele mai bune soluții pentru ei. De asemenea, salut implicarea colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, pentru susținerea persoanelor cu dizabilități și a celor vârstnice. Este obligația noastră să îi ocrotim, să încercăm să le oferim cât mai multe șanse pentru un trai decent”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.