Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, a anunțat că actualele coduri stabilite în funcție de localitate și adresă nu vor mai fi disponibile. Acestea vor fi înlocuite cu noi coduri poștale personale, iar fiecare român va avea cod unic personal.

Fiecare persoană va avea cod poștal personal

Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, a anunțat că serviciul poștal român are nevoie de o modernizare pentru o mai bună funcționare. Această modernizare trebuie să se axeze pe nevoile oamenilor, pentru ca aceștia să își poată realiza opearțiunile mai rapid și sigur, fără prea mult efort.

​„Serviciul poştal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie convenabil. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor. Vă mai spun un lucru, noi lucrăm la un cod poștal pe persoană.”, a declarat Valentin Ștefan.

Șeful Poștei Române a mai menționat că până acum codurile poștale sunt repartizate geografic, pe localități, pe străzi, cartiere. Însă odată cu modernizarea propusă fiecare persoană va avea un cod poștal personal.

„Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a declarat Ștefan.

Totodată, Valentin Ștefan a mai transmis că se are în vedere implementarea unei „rețele de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”.

Cutiile poștale digitale deja au fost instalate în câteva locații. Poșta Română urmează să mai achiziționeze 3.000 de cutii poștale și 75 de ghișee poștale.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.