Ministrul Familiei, Gabriela Firea, aduce din nou acuzații la adresa primarului general al Capitalei Nicușor Dan. De această dată, Firea spune că edilul ar fi oprit plata ajutorului de căsătorie pentru familiile tinere. În jur de 7.000 de familii tinere își așteaptă ajutorul financiar.

Firea îl acuză pe Nicușor Dan că ar fi oprit plata ajutorului de căsătorie pentru familiile tinere

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, lansează noi acuzații la adresa edilului Capitalei. Aceasta îi invinuiește că ar fi oprit acordarea ajutoarelor financiare pentru familiile tinere, iar în prezentm peste 7.000 de perechi sunt în așteptarea acestor ajutoare. Firea spune că Nicușor Dan a încălcat decizia Consiliului General și că își face propriile legi.

”Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a bătăii de joc din Noul București! Peste 7.000 de familii tinere așteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a oprit plățile, încălcând hotărârea consiliului general care obligă instituția să ofere acest sprijin. Încă o dată, actualul primar general își face propriile legi”, a scris luni pe Facebook Gbriela Firea.

Fostul primar al Capitalei a mai afirmat că în anul 2017 CGMB a aprobat un ajutor financiar în valoare de 1.500 de lei pentru fiecare cuplu proaspăt căsătorit. Această inițiativă îi aparține Gabrielei Firea, iar până la alegerile din septembrie 2020, aproape 22.000 de tineri au beneficiat de acest stimulent pentru noul lor cămin.

În prezent, Firea spune că aceste ajutoare nu mai sunt acordate de aproape doi ani, anume din momentul în care conducerea a fost preluată de Nicușor Dan. Peste 7.000 de familii tinere așteaptă să li se acorde acest ajutor, însă edilul Capitalei consideră că acești bani sunt o pomană necuvenită, după spusele Gabrielei Firea.

„La conducerea Bucureștiului a ajuns, însă, Nicușor Dan și totul s-a oprit. De aproape doi ani, tinerii căsătoriți nu au mai primit un leu. În total, peste 7.000 de familii așteaptă să primească banii, după ce au depus dosarul la Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Nicușor Dan consideră și acest ajutor o pomană necuvenită. Fără explicații, a dat ordin să fie oprite”, a mai spus ministrul Familiei.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.