Județul Argeș este primul din România care lansează un tourist-pass, la fel ca în marile capitale europene. Cu ajutorul lui, orice persoană care ajunge aici poate vizita obiectivele turistice aflate în administrarea Consiliului Județean folosind un singur card. Iată costul acestuia.

Primul județ din România care lansează un tourist-pass

Biletul poate fi cumpărat online de pe paginile de internet ale muzeelor care sunt incluse în acest program, prin intermediul agențiilor de turism din România, dar poate fi achiziționat și de la recepțiile pensiunilor și hotelurilor din județul Argeș.

Prețul este unul promoțional și vine cu o reducere de 30% față de costul total, la care se mai adaugă și taxa operatorului. Pentru un tourist-pass, un adult va trebui să scoată din buzunar 36 de lei, iar elevii, studenții sau pensionarii doar 16 lei. În costul biletului este inclusă intrarea la șase obiective din județ. Lista acestora va crește pe măsură ce lucrările de reabilitare vor fi finalizate la alte obiective.

Primele obiective care pot fi vizitate cu acest tourist-pass sunt: Muzeul Județean Argeș (Secția Flori de Mină, Galeria de Artă Naivă și Muzeul Sportului Argeșean), castrul roman Jidava, Casa memorială „Dinu Lipatti" și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

„Argeş turist card” poate fi utilizat pe parcursul a şapte zile de la prima scanare, intrarea la obiectivele turistice făcându-se o singură dată.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.