Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat că programul serviciilor publice comunitare de pașapoarte se va modifica la secțiile din Capitală și din alte județe începând din data de 22 august. Noul program de lucru al acestora va fi între 8:30 și 16:30.

Progmul serviciilor de pașapoarte din București și alte județe se modifică

Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat că programul serviciilor de pașapoarte va suferi schimbări. Astfel, începând din 22 august, secțiile de pașapoarte din București și alte câteva județe vor activa după un orar nou.

”Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, o zi pe săptămână, structurile de pașapoarte vor desfășura în continuare activitatea de lucru cu publicul într-un interval orar extins, de la 08:30 la 18:30”, a transmis Direcția Generală de Pașapoarte.

Datorită volumului mare de cereri pentru perfectarea pașapoartelor la anumite secții, acestea vor activa după un program prelungit pentru a face față fluxului. Prin urmare, secțiile care vor lucra după un program modificat sunt:


  • Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte al municipiului București de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00 ;

  • Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte al județului Ilfov de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00, până pe data de 15.09.2022, inclusiv;

  • Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte al județului Neamț de luni până vineri, în intervalul orar 08:30-18:30, până pe data de 31.08.2022, inclusiv;

  • Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte al județului Vrancea, luni, marți, joi, vineri în intervalul orar 06:30-16:30, miercuri în intervalul orar 06:30-18:30 până pe data de 26.08.2022, inclusiv.

În aproximativ două luni din sezonul de vară, Direcția Generală de Pașapoarte a înregistrat aproximativ 482 de mii de cereri de pașapoarte și a emis aproape 549 de mii de pașapoarte. Numărul acestora a crescut din cauza războiului declanșat în Ucraina care a stârnit frică și panică în rândul cetățenilor români.

Citeste si:
Papa Francisc a aterizat în Ungaria. Programul suveranului pontif
Papa Francisc a aterizat în...

”În perioada 20.06-18.08.2022, prin eforturile susținute depuse de personalul structurilor de pașapoarte, la nivel național s-a reușit înregistrarea unui număr de 481.085 cereri de pașapoarte și emiterea a 548.519 documente de călătorie, ceea ce reprezintă o creștere de 12,57% a numărului de cereri, respectiv de 13,58% a numărului de pașapoarte emise comparativ cu perioada similară a anului 2019 (an care nu a fost afectat de pandemie)”, mai transmite Direcția Generală de Pașapoarte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.