Bacalaureat 2022. Marți, 16 august, începe sesiunea de toamnă a examenelor de Bacalaureat. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că la această sesiune de examene s-au înscris aproximativ 35.000 de candidați

Bacalaureat 2022. Aproape 35.000 de candidați vor susține examenele din sesiunea de toamnă

Potrivit Inspectoratelor școlare județe, aproximativ 35 de mii de candidați vor susține probele de Bacalaureat din sesiunea de tomană. Dintre aceștia, 22.586 sunt elevi ai promoţiei din anul acesta, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare. Examenele scrise se vor desfăşura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen sunt dotate cu camere de supraveghere video şi audio ce vor funcționa pe tot parcursul examenelor.

Examenele scrise vor începe la ora 9:00, iar accesul elevilor se va face până la ora 8:30. Candidații nu au voie să aibă asupra sa ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări. De asemenea, le este interzis să dețină orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare, precum stick-uri de memorie, telefoane, tablete, căști audio.

Calendar examen Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă:


  • 16 August 2022 - Limba şi literatura romana- proba E. a - proba scrisă;

  • 17 August 2022 - Proba obligatorie a profilului - proba E. c - proba scrisă;

  • 18 August - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E. d - proba scrisă;

  • 19 August - Limba şi literatura materna - proba E. b - proba scrisă.

  • Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).

Primele rezultate în format anonim vor fi afișate pe data de 31 august. Candidații nemulțumiți de rezultate vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format clasic, cât şi electronic. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se vor afișa în data de 3 septembrie.

Citeste si:
Rezultate finale Bacalaureat 2023. Care este rata de promovare după...
Rezultate finale Bacalaureat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 August 2022 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.