O alertă cu bombă a fost anunțată la mall-ul din Constanța printr-un apel la 112. Clădirea a fost evacuată de urgență, iar la fața locului a sosit o echipă de polițiști și pirotehniști.

Alertă cu bombă la mall-ul din Constanța

Potrivit primelor informații, a fost recepționat un apel la serviciul de urgență 112 prin care s-a anunțat că ar fi amplasată o bombă în clădirea mall-ului din Constanța. Apelul a fost făcut de către un bărbat, fără a oferi mai multe detalii.

Autoritățile au intervenit prompt și au evacuat toată lumea din centrul comercial. Mai multe grupe de poliţişti, pompieri şi geniști au ajuns la fața locului și au început cercetările pentru a depista bomba.

La scurt timp de la alertă, polițiștii au stabilit identitatea bărbatului care a sunat la 112 și a fost reținut de polițiști, urmând ca acesta să dea declarații. La momentul apelului, bărbatul nu se afla în incinta mall-ului.

Specialiştii pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au intervenit pentru a efectua verificări specifice.

"Imediat după primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii constănţeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranţă, specialişti pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competenţă, precum şi echipaje de pompieri. Menţionăm faptul că toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forţele de ordine”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Constanța.

Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă

În urma verificărilor, alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Mall-ul a fost redeschis și și-a reluat activitatea. Bărbatul care a anunțat despre bombă suferă de afecțiuni psihice, iar polițiștii l-au sancționat.

Citeste si:
Alerta cu bomba la o cladire de birouri din Capitala
Alerta cu bomba la o cladire...

"Bărbatul, de 33 de ani, este cunoscut cu afecţiuni psihice. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, la O.U.G. 34/2008. De asemenea, a fost luată măsura internării la Secţia de Neuropsihiatrie Palazu Mare, în vederea efectuării unor examinări medicale de specialitate", a precizat sursa citată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.