Doi adolescenți, o fată în vârstă de 17 ani și un băiat în vârstă de 14 ani au fost loviți de fulger în Pasul Vâlcan din judeţul Hunedoara. În momentul în care echipajele medicale au sosit la fața locului, ambele victime erau în stare conștientă, iar tânăra a fost transportată de urgență la spital.

Doi tineri din Hunedoara au fost loviți de fulger

Serviciul de urgență 112 a primit un apel prin care a fost înștiințat că doi minori au fost loviți de fulger în zona Pasul Vâlcan din județul Hunedoara.

Un echipaj SMURD şi alt echipaj de la Ambulanţă s-a deplasat la fața locului unde au identificat două persoane, o fată de 17 ani și un băiat de 14 ani care au fost loviți de fulger. Cei doi se aflau în stare conștientă. Adolescentei i s-a acordat primul ajutor la fața locului după care a fost transportată la o unitate medicală din Petroșani.

”În urmă cu puţin timp, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 a fost anunţat faptul că două persoane au fost lovite de fulger în zona Pasul Vâlcan. După alertarea forţelor şi ajungerea acestora (SMURD Vulcan şi SAJ) la faţa locului, s-au găsit două persoane conştiente, una dintre acestea, o femeie, primind îngrijiri medicale de specialitate la locul evenimentului şi fiind mai apoi transportată la spitalul din Petroşani de către echipajul SAJ”, transmite ISU Hunedoara.

Tânăra în vârstă de 17 ani, victima a fulgerului, s-a ales cu arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului. A doua persoană care a fost lovită de fulger, băiatul în vârstă de 14 ani, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 August 2022 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.