Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a felicitat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook tinerii din România cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului. Oficialul spune că în România sunt peste 5,5 milioane de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani.

Gabriela Firea, mesaj de Ziua Tineretului

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a ținut să felicite tinerii din România printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook. La data de 12 august este sărbătorită Ziua Internațională a Tineretului. Firea a afirmat că tinerii sunt puterea țării și părerile acestora sunt prețioase pentru ea.

„La mulți ani, tinerilor! Azi este ziua voastră, a tuturor tinerilor din lume. Din 1999 încoace, în fiecare zi de 12 August sărbătorim Ziua Internațională a Tineretului. Vă prețuiesc și vă sprijin pentru că știu că fără voi nu putem aduce schimbarea. Țin cont de părerile voastre și am luat decizii după ce v-am consultat.”, a scris Firea.

Ministrul Familiei a menționat că una dintre cele mai mari realizări este Legea Tinerilor, un act care apără și îi susține pe tinerii din țară. Firea se ocupă în continuare de proiecte care implică tineretul și spune că împreună cu ei și cu ideilor lor vor reuși să schimbe lucrurile spre bine în România.

„Împreună am reușit una dintre cele mai mari realizări, aprobarea Legii Tinerilor. În sfârșit, există un document care îi apară și sprijină pe tineri, dar care obligă și autoritățile să le acorde acestora importanța cuvenită. Tot împreună vom reuși realizarea Strategiei naționale a tinerilor. Am aprobat deja două proiecte majore: Family Start - ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru familiile la început de drum și Student Invest - ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru studenții din România.”

Oficialul a mai transmis că astăzi sunt sărbătoriți un sfert din populație deoarece în România sun peste 5,5 milioane de tineri, între 14 și 35 de ani. Firea consideră că doar datorită tinerilor mai avem o speranță la o viață mai bună, deoarece tinerii își doresc schimbarea și sunt dornici de a munci pentru a obține un viitor decent.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

„Mă bucur să anunț și primele rezultatele în cadrul Concursului Național de Proiecte pentru Tineri și Studențești. Au fost înscrise în concurs 53 de proiecte pentru tineri și 36 de proiecte pentru studenți. Cele mai bune vor primi finanțare din partea ministerului. În România, serbăm astăzi un sfert din populație pentru că avem peste 5,5 milioane de tineri, între 14 și 35 de ani, potrivit ultimelor date statistice”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.