Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, la patru ani de la protestele din 10 august 2018, că persoanele care sunt vinovate de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor vor răspunde în fața legii până la sfârșit.

Ciucă, despre vinovații protestelor din 10 august 2018

Premierul Ciucă a spus că la protestele din 10 august care au avut loc patru ani în urmă, persoane nevinovate au ajung victime. Premierul promite că va face tot posibilul ca românii să aibă dreptul la libera exprimare, fără frică că ar putea avea de suferit.

"Sunt patru ani de la protestul din 10 august, în care oameni nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate. Vreau să dau garanţia şi să asigur că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare şi că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe.”, a declarat Ciucă.

Totodată, premierul a mai menționat că va face tot posibilul ca persoanele care se fac vinovate de violențele din 10 august să răspundă într-un sfârșit în fața legii.

„Garantez, de asemenea, de la nivelul Guvernului că vom pune la dispoziţia justiţiei tot ceea ce este necesar astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt. Astfel, cei care sunt vinovaţi de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani să răspundă în faţa legii", a spus Ciucă în debutul şedinţei de guvern.

Ciucă a mai menționat că Jandarmeria este o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi scopul principal al acesteia este să pună la dispoziție orice pentru siguranţa cetăţeanului. Persoanele care au abuzat de atribuțiile lor vor fi judecați conform legii.

"Cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale", a adăugat Ciucă.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

La data de 10 august 2018 a avut loc „mitingul Diasporei", un protest al românilor care au ieșit în stradă și cereau eliminarea politicienilor cu probleme penale si organizarea de alegeri anticipate. Protestul pașnic al oamenilor s-a transformat în unul violent, plin de brutașlități și victime.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.